Schwarzenegger: – Vi har brug for handling

- Vi har ikke brug for flere ord. Vi har brug for handling. De virksomheder, institutioner og personer, som repræsenterer grønne løsninger er de nye action helte. Vi skal hylde dem og anerkende dem for deres anstrengelser.

Sustainia skal være en model af fremtidens samfund baseret på grønne løsninger. (Foto: Sustainia)

Sådan siger Arnold Schwarzenegger, der er grundlægger af R20, Regions for Climate Action og sammen med Norges tidligere statsminister, Gro Harlem Brundtland og EU´s klimakommissær, Connie Hedegaard, skal give de globale grønne løsninger større gennemslagskraft

I samarbejde med mediehuset Mandag Morgen vil de bygge en model af fremtidens bæredygtige samfund – Sustainia.

Sustainia vil på let forståelig vis demonstrere, hvordan verden kan se ud i 2020, hvis de grønne teknologier og løsninger, vi kender allerede i dag, bringes i anvendelse.

Modellen, som også præsenteres i bogen ‘Guide to Sustainia’, omfatter pt. fremtidens huse, transportsystem, energi og byer, og den bygges på den nyeste og bedste tilgængelige viden fra verdens førende virksomheder, universiteter og videninstitutioner. Kapitler om bæredygtig mode og sundhed tilføjes i de kommende måneder.

Arnold Schwarzenegger og Connie Hedegaard indgår i ”Sustainias” styregruppe sammen med bl.a. Norges tidligere statsminister, Gro Harlem Brundtland, der skabte begrebet bæredygtig udvikling, og formanden for FNs klimapanel, Dr. Rajendra Pacchauri.

- For at få løsninger nok og i tide er det altafgørende, at grøn livsstil og grønne forretningsmodeller bliver udbredt. En af vores største udfordringer som ledere er at være i kontakt med borgerne og lokalsamfundene rundt omkring i verden, og Sustainia er en måde at gøre det på. Sustainia giver folk et klart billede af hvordan deres dagligdag kan blive i en bæredygtig fremtid – og hvordan det vil forbedre vores sundhed, vores miljø og vores økonomi, siger Connie Hedegaard.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: