Samkørsel hitter i Danmark

DELEBILER – Danmarks største fællesskab for samkørsel og privat biludlejning har netop rundet 200.000 medlemmer. Og ambitionerne stopper ikke her. Ifølge direktøren for GoMore er der ingen grund til, at man ikke skulle kunne få fem millioner brugere i Danmark.

GoMore har stor succes med at få os til at dele biler og køre sammen. Foto: GoMore

Det begyndte i Tyskland i 2005, hvor Matias Dalsgaard og Søren Riis studerede filosofi. De to unge filosoffer-in-spe så, at samkørsel var populært i Tyskland og besluttede sig for at forsøge at udbrede konceptet i Danmark.

GoMore så dagens lys som et fritidsprojekt, og de første par tusinde brugere kom hurtigt til og begyndte at køre sammen, når de skulle på tur i Danmark.

I 2013 investerede bl.a. det danske iværksætterikon Jesper Buch i GoMore, og holdet, der på det tidspunkt talte fire mennesker, begyndte at arbejde på GoMore på fuld tid. Siden da er det gået rigtig stærkt. I dag har GoMore 18 medarbejdere, som sidder i København, Aarhus og Kolding.

I løbet af det seneste år har GoMore lanceret samkørsel i Sverige og Norge, introduceret privat biludlejning i Danmark og senest givet danskerne mulighed for at lease biler til en attraktiv pris og leje dem ud, når de ikke bruger dem. Antallet af medlemmer er eksploderet til 200.000, og der kommer over 15.000 nye til hver måned.

Fremtiden er mobil
- Jeg er glad for af, at så mange danskere bruger GoMore, siger Matias Dalsgaard, som var med til at grundlægge GoMore og i dag er direktør for firmaet.

- Vores grundlæggende idé er, at vi skal udnytte vores eksisterende ressourcer bedre, når det kommer til transport. Idéen er ikke ny, men den er først blevet praktisk mulig i løbet af de seneste år i takt med at sociale medier og mobile platforme er blevet udbredt.

På længere sigt er planen, at danskerne altid skal tjekke GoMore på mobilen, når de har et transportbehov eller har mulighed for at tilbyde et lift.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke engang skulle kunne få fem millioner brugere i Danmark, lyder det fra den ambitiøse chef for GoMore.

For tiden satser GoMore stærkt på at blive endnu stærkere på mobile platforme. Der er en ny udgave af tjenestens iPhone app på trapperne, og en spritny app til Android vil følge kort tid derefter.

Værd at vide om GoMore

  • GoMore er Danmarks største platform for privat biludlejning og samkørsel med over 200.000 medlemmer. Der kommer ca. 15.000 nye medlemmer til hver måned.
  • GoMore har et samarbejde med Q8 som giver alle passagerer, chauffører og billejere gratis kaffe på Q8 tankstationer.
  • Biludlejningskonceptet er forsikret af GF Forsikring og har modtaget udviklingsstøtte fra Statens fond for grøn omstilling.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: