S: Eva Kjer er landbrugets marionetdukke

LANDBRUG – BT kan afsløre, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen reelt er i lommen på lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug, der organiserer nogle af de største landbrug i Danmark.

På forsiden af BT beskyldes Eva Kjer Hansen for at være i lommen på lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen beskyldes nu for for at være en marionetdukke for protestorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Ifølge dagbladet BT styres ministeren bag kulissen reelt af magtfulde landmænd i Bæredygtigt Landbrug, der ikke forsømmer nogen lejlighed til at rose Eva Kjer Hansen, der til gengæld er blevet voldsom upopulær hos stort set samtlige grønne organisationer.

Både SF og Socialdemokraterne kritiserer, at Miljø- og Fødevareministeriet ifølge dagbladet BT har kopieret store dele af et udkast fra Bæredygtigt Landbrug i ministeriets kommissorium for en ny arbejdsgruppe.

Minister eller marionetdukke
- Det er en meget, meget alvorlig sag. Derfor indkalder jeg nu miljø- og fødevareministeren i samråd. For det centrale spørgsmål er, om Eva Kjer Hansen er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke, siger Simon Kollerup, Socialdemokraternes fødevareordfører til DR Nyheder.

Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen anser ifølge BT Eva Kjer Hansen for at være en »superminister« og roser hende for at bruge Bæredygtigt Landbrugs idéer og formuleringer i det nye kommissorium.

- Jeg er faktisk lidt stolt af det arbejde, vi har opnået. Vi er blevet holdt uden for døren af den forrige regering, men når realistiske mennesker fremfører sandheden, så bliver den til sidst hørt, siger han til avisen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: