Rockstjerner vil redde Arktis

KLIMA – Verdenskendte skuespillere er gået sammen med rockstjerner, miljøforkæmpere, polarforskere og virksomhedsledere i kampen for vores fælles globale fremtid. Sammen med Greenpeace kræver de, at FN totalfreder Nordpolen og et stop for olieboringer i Arktis.

Rockstjerner og skuespillere rykker nu isbjørnene i Arktis til undsætning.

Paul McCartney, Penélope Cruz, Robert Redford, Richard Branson, Pedro Almodóvar og Emily Blunt er bare et lille udpluk af de over hundrede internationale stjerner, der i dag sætter deres underskrift på et krav om at redde Arktis.

Og budskabet er klart: Stop oliegiganterne i deres altødelæggende jagt på de sorte dråber.

The Arctic is one of the most beautiful and last untouched regions on our planet, but now it’s under threat. Some countries and companies want to open it up to oil drilling and industrial fishing and do to the Arctic what they’ve done to the rest of our fragile planet. It seems madness that we are willing to go to the ends of the Earth to find the last drops of oil when our best scientific minds are telling us we need to get off fossil fuels to give our children a future. At some time, in some place, we need to take a stand. I believe that time is now and that place is the Arctic.  Sir Paul McCartney

Men udover de internationale kendisser kræver danske stjerner også handling nu!

Verdens befolkning bliver større og større og behovet for brændstof vokser tilsvarende og vi bliver nødt til ikke at lade os tage som gidsler i sulten efter mere, men tænke langsigtet og på den måde undgå at ødelægge naturens fine balance som vi er dybt afhængige af – om vi vil det eller ej. Vi kan stadig nå at stoppe olieboringerne i Arktis og afværge at dette enestående økosystem bliver ødelagt af industrifiskeri. Oh Land, musiker

 

Lad fornuften styre, – ikke pengegriskheden. Miljøkatastrofer pga. råstofudvinding i alle dele af verden burde have været advarsel nok mod at spille hasard med et af verdens vigtigste og mest sårbare miljøer, nemlig Arktis. Nu må det være slut. Støt Greenpeace i kampen for at stoppe olieboringer i Arktis og i arbejdet for en totalfredning af Nordpolen.  Jesper Christensen, skuespiller.

Greenpeace’ internationale generalsekretær, Kumi Naidoo, søsætter sammen med Richard Branson og Lucy Lawless den internationale kampagne Save the Arctic i dag – på dagen, hvor solen ikke går ned i Arktis.

Udover den stjernespækkede støtte vil Greenpeace, via events i hele verden, gøre offentligheden opmærksom på de fatale konsekvenser oliegiganternes jagt har for vores fælles fremtid. Målet er at få en million underskrifter mod olieboringerne. Når målet er nået, vil alle underskrifterne blive samlet i en tidskapsel, som vil blive placeret på Nordpolen fire kilometer under isens overflade – til evigt minde om folkets modstand.

Danmark er en del af Arktisk Råd og har en stor stemme og andel i, hvordan vi forvalter Arktis’ fremtid. Derfor arrangerer Greenpeace i Danmark en række events i løbet af dagen i København for at skaffe underskrifter mod udnyttelsen af Arktis.

- Kampen om at redde den fantastiske arktiske natur, er en kamp vi ikke må tabe, men det er samtidig en kamp, som vi kun kan vinde, hvis vi står sammen. Danmark har en helt unik position for at gøre en forskel, og derfor er det vigtigt, at så mange som muligt støtter op om vores krav. Gå ind på www.SavetheArctic.org nu og skriv under for at redde Arktis, siger Jon Burgwald, Arktisekspert i Greenpeace.

Kl. 16 vil en fem meter stor oppustelig isbjørn indtage Peblinge Sø i København og på Kaffesalonen, Peblinge Dossering 6, inviterer Greenpeace pressen til en snak om det vigtige i at bevare Arktis og totalfrede Nordpolen.

Her vil man blandt andet kunne møde: Tv-vært, Sebastian Klein, tidligere Vild med Dans værtinde, Andrea Elisabeth Rudolph, Explorer og første nordiske kvinde på Mount Everest, Lene Gammelgaard samt musiker Ronny Morris, der bl.a. har vundet Hollywood Music Awards og til daglig bor i Los Angeles.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: