Global cykel-demo for Arktis

En global cykeldemonstration for Arktis samlede op mod 400 i København. Foto: Greenpeace

KLIMA – Mellem 300 og 400 cyklister til kamp for Arktis i København. Seks millioner kræver forbud mod olieboringer og overfiskeri i Det Arktiske Ocean.

Tusindvis af mennesker fra hele verden deltog i går i cykeldemonstrationen Ice Ride for at sende et budskab til politikerne om at beskytte Arktis. Der er 160 Ice Rides i 33 lande. I Danmark cyklede man i København, Århus og Odense.

I København cyklede mellem 300 og 400 mennesker fra Blågårds Plads til Prags Boulevard 43, hvor der hele aftenen var gratis koncert for Arktis.

- Det er en fantastisk oplevelse at se, hvordan hele verden står sammen om at beskytte det sårbare miljø mod nord. Bevægelsen for beskyttelse af Arktis vokser hele tiden, og det gør mig fortrøstningsfuld. Arktis har brug for vores hjælp, og nu bør politikerne lytte til deres befolkninger, siger Jon Burgwald, arktisansvarlig i Greenpeace.

Mere end seks millioner mennesker har skrevet under for at beskytte Arktis. Sammen kræver vi et forbud mod olieboringer og destruktivt fiskeri i Det Arktiske Ocean, og at det område omkring Nordpolen, som i dag ikke tilhører nogen, udnævnes til et fælles, globalt naturreservat.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: