RenoNorden tager skraldet i Rebild

MILJØ – RenoNorden indsamler husholdningsaffald i mere end 30 kommuner. Balndt andet i Mariagerfjord, Randers og Jammerbugt. Nu skal Rbild også med på ruten og det kan give problemer i indkøringsperioden.

Mange i Rebild Kommune får nye tømmedage, når RenoNorden overtager indsamling af husholdningsaffald.

Fra april skal RenoNorden indsamle dagrenovation i Rebild Kommune. Det betyder nye ruter, og flere borgere får også en ny tømmedag.

Omlægningen af ruterne medfører, at der for nogle husstande går længere tid mellem tømningerne i den første tid. Det betyder, at der kan gå fra to til fire dage ekstra inden skraldet bliver hentet. Omkring halvdelen af borgerne i Rebild Kommune vil blive berørte af det. Påsken, der falder i april, og de andre helligdage i foråret, gør ikke situationen mindre kompliceret.

- Vi forventer, at det hele vil være faldet på plads inden for en måned tid, men vi kan ikke garantere, at enkelte ikke vil opleve problemer i længere tid, siger affaldsmedarbejder Tine Bach Jensen.

Stil en ekstra sæk – skraldemanden tager den med
Får man problemer med at have plads til affaldet i containeren, sætter man bare en ekstra sæk. Skraldemanden tager den med uden beregning det første stykke tid efter omlægningen. Det vigtige er at stille sin container og en eventuel ekstra sæk synligt, så den er tilgængelig for skraldemanden.

- Vi er i tæt dialog med den nye renovatør, for at få det til at gå så gnidningsfrit som muligt. Med ændrede ruter og arbejdsgange, og nye skraldemænd på nogle ruter, kan det ikke undgås, at nogle borgere vil opleve problemer. Men med lidt tålmodighed og overbærenhed fra alles side, er jeg sikker på, at det nok skal lykkes. Det er en erfaren renovatør, der skal til at køre for os, siger Tine Bach Jensen.

RenoNorden er en af Skandinaviens største indenfor indsamling af husholdningsaffald. I dag indsamler de affald i mere 30 kommuner, blandt andet også Mariagerfjord, Randers og Jammerbugt.

Tjek her om du får en ny tømmedag.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: