René La Cour Sell: Selvfølgelig måtte jeg sige det

- Jeg er glad, og min store tiltro til vores demokratiske retssamfund er usvækket, lyder det fra René La Cour Sell efter, at han i går atter blev frikendt for injurier, denne gang af Østre Landsret.

Bæredygtigt Landbrug håbede at kunne få René La Cour Sell dømt for injurier. I stedet blev han frikendt både ved Byretten og Landsretten.

- Jeg er glad, og min store tiltro til vores demokratiske retssamfund er usvækket.

Sådan siger René La Cour Sell efter, at han i går atter blev frikendt for injurier, denne gang af Østre Landsret.

Den tidligere direktør i Danmarks Naturfredningsforening blev slæbt i retten af det han kalder »Blæredygtigt Landbrug«, som ville lukke munden på ham.

Organisationen, der vender sig stærkt mod miljøregulering af landbruget,  mener ikke, han havde lov til at påpege, at industrilandbrugets forurening af drikkevandet lukker hundredvis af vandboringer.

Men det måtte La Cour Sell gerne, afgjorde dommerne i Landsretten.

Håber de grønne fortsætter kampen
- Jeg var, naturligvis, berettiget til at påpege industrilandbrugets forurening af vores drikkevand som lukker hundredvis af drikkevandsboringer og forarmer naturen. Jeg fatter fortsat ikke, at forurener-betaler-princippet, der gælder for alle andre, ikke gælder for industrilandbruget, siger René La Cour Sell.

- Tilbage er kun at håbe, at de grønne organisationer fortsætter kampen mod industrilandbrugets svineri. I mine øjne skal der råbes MEGET højere og koordineret, skriver den tidligere direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: