Regeringen sylter grøn omstilling

De to længe ventede flagskibe i regeringens bebudede sejlads mod grøn omstilling af Danmarks økonomi er stødt på grund. Klima- og energiminister Martin Lidegaards (R) klimaplan og miljøminister Ida Aukens (SF) ny ressourcestrategi er igen udskudt og kan først ventes efter sommeren, siger kilder til Information.

Det er angiveligt regeringstoppens vedvarende prioritering af de nære økonomiske udfordringer, der spænder ben for de grønne planer. Begge udspil er helt centrale i det grønne projekt, Helle Thorning-Schmidts (S) regering forpligtede sig på i regeringsgrundlaget fra oktober 2011.

Klimaplanen, der med et katalog over politiske tiltag skal anvise mulighederne for at nå regeringens ambition om 40 pct. CO2-reduktion i 2020, har været ventet siden nytår.

- Vi sagde, at vi ville komme med en klimaplan ved udgangen af 2012. Det har vi ikke nået, men det er ikke første gang i historien, at et så omfattende arbejde forsinkes, siger Martin Lidegaard.

Ifølge Informations oplysninger er det usandsynligt, at klimaplanen kommer på denne side af sommerferien. Den oplysning vil ministeren dog ikke bekræfte.

- Jeg satser på at kunne præsentere en klimaplan inden sommerferien, siger han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: