Reaktioner på Eva Kjers afgang

GYLLEGATE – Landbrugspakken består, men ministeren må gå efter konservativt mistillidsvotum.

De konservative meddelte tidligere på aftenenen ved et pressemøde på Christiansborg, at de ikke længere har tillid til Eva Kjer Hansen.

Efter et samråd og en eksperthøring på Christiansborg i dag har Det Konservative Folkeparti meddelt, at man ikke længere har tillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Dermed er der ikke længere flertal for ministeren, som må gå af.  Også Socialdemokratiet og de øvrige partier i oppositionen er parate til at stemme for et mistillidsvotum. Ministeren har endnu ikke selv meddelt, at hun går af. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen har indkaldt de blå partier for at finde ud af, om der stadig er tillid til Venstres mindretalsregering.

Vi opdaterer løbende med reaktioner og udtalelser:

Alternativet:
Natur og klima har været den store taber, siden regeringen trådte til. Det ændrer Eva Kjers afgang desværre ikke.

Pia Olsen Dyhr (SF):
Ros til de konservative for at sikre ordentlighed i dansk politik. Jeg håber, de holder fast.

Tom Richter Hansen (Å):
Det er alligevel tid til valg. Ifølge Eva Kjers (baseline) udregning har regeringen siddet i tre år og syv måneder.

Kristian Thulesen Dahl (DF):
Meget overraskende forløb. Nu skal jeg orienteres om, hvad der foregår. Vi har haft et fint samarbejde med Eva Kjer Hansen om landbrugspakken.

Josephine Fock (Å):
Spøjst at konservative stadig støtter landbrugspakken, når de ikke har tillid til Eva Kjer Hansen.

Christian Poll (Å):
Misinformation er meget alvorligt. Mindst lige så alvorligt at natur og miljø lider til fordel for landbruget. Vigtigste nu er at pakken ikke skader miljøet.

Merete Riisager (LA):
K giver regeringens dygtigste minister sparket. Hold nu op, hvor er det langt ude!

Mette Gjerskov (S):
Mon Flemming Fuglede fra Bæredygtigt Landbrug sidder ved telefonen med nypudsede sko og afventer Løkkes opkald?

Ida Auken (RV):
- Stor respekt til de Konservative for at kæmpe for ærligheden i dansk politik. De gav Eva Kjer Hansen alle muligheder for at give et retvisende billede til Folketinget og offentligheden. De har mistet tilliden. Vi har mistet tilliden.

Mette Abilgaard (K):
- Vi føler os temmelig sikre på, at vi vil få en god aftale.

Lisbeth Bech Poulsen (SF):
Hovmod står for fald. Der er åbenbart også en grænse for De Konservative. Talmanipulation og vildledning fra Eva Kjer – og efter et samråd uden nogen form for selvransagelse eller ærlighed.

WWF Verdensnaturfonden:
Vi håber K lander en grøn tillægsaftale til Landbrugspakken, håber Lars Løkke nu stiller med langt mere grøn miljø- og fødevareminister.

Lars Løkke Rasmussen (V):
Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften kl 21. Så må vi se om regeringen fortsat har flertal til at være regering.

Nicolai Vammen (S):
Socialdemokratiet har ikke længere tillid til miljø- og fødevareministeren. Forholdet mellem de blå partier ligger i ruiner, og det bliver spændene at følge det videre forløb.

Simon Kollerup (S):
Jeg synes, det er en alvorlig sag, at ministeren har vildledt Folketinget. Vi oplever en regering, der pynter sig med lånte fjer, og siger landbrugspakken er en gevinst for miljøet.

Hans Christian Skibby (DF):
Det konservative Folkeparti minder mest af alt om er parti i kraftig panik før lukketid! ….. Dybt useriøse ….

 Maria Reumert Gjerding (EL):
- Jeg har fuld for forståelse for, at Konservative ikke har tillid til ministeren længere, for det har jeg så sandelig heller ikke. Under dagens tre timer lange samråd havde Eva Kjer Hansen alle muligheder for at indrømme, at der har været uærlighed, vildledning og forkerte beregninger i forbindelse med forhandlingerne om landbrugspakken. Det ville Eva Kjer Hansen ikke, og med alle de forkerte oplysninger, vi nu kender til, så er der svært at se, hvorfor Folketinget skulle have tillid til ministeren.

Birgitte Damm, Dyrenes Beskyttelse:
Klart at vildledning af Folketinget skal ha konsekvens. Men den er jo også gal med selve landbrugspakken. Stem imod.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: