Radikale vil løfte den grønne overligger sammen med K

KOMMENTAR – Man kan ikke fjerne miljøbeskyttelsen i tre år og sige, at det er godt for miljøet, skriver Ida Auken efter de seneste dramatiske uger om landbrugspakken, der fik en foreløbig afslutning lørdag, da Eva Kjer Hansen gik af som miljø- og fødevareminister.

Af Ida Auken, miljøordfører for Radikale Venstre

Det har været dramatiske uger. Nu er der langt om længe kommet en konsekvens. Eva Kjer Hansen sminkede landbrugspakken og gav forkerte oplysninger til Folketinget og befolkningen. Man kan ikke fjerne miljøbeskyttelsen i tre år og sige, at det er godt for miljøet.

Der er i dag sket en genopretning af respekten for et flertal i Folketinget. Der er desværre stadig en vedtaget en landbrugspakke, der sætter 30 års indsats for landbruget på spil og ikke løser landbrugets problemer.

Radikale vil gøre, hvad vi kan for at løfte den grønne overligger, hvis Det Konservative Folkeparti vil være med. De Konservativ skal have ros for at stå fast på ordentligheden og respekten for Folketinget. Jeg håber, de også står fast for miljøet.

Vi er i hvert fald ikke færdige med at få de rigtige tal frem til offentligheden, og gøre hvad vi kan for at beskytte vores fjorde og grundvand.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: