Prisen på mink dykker drastisk

MINK – Salget af danske minkskind er på kanten af sammenbrud. Det er de rige kinesiske kunder, der har mistet interessen for danske skin, og det får efterspørgslen og dermed priserne til at falde drastisk. Ifølge Berlingske kan der være tale om en boble, der er på vej til at briste.

Salget af minkskind er på kanten af sammenbrud. Foto: Kopenhagen Fur

Den succesfulde danske pelsbranche er kommet i pludselige problemer. Priserne på minkskind falder drastisk, og fortsætter den negative tendens får det store konsekvenser for branchen.

Prisen er dykket med 26 procent ved den netop overståede pelsauktion hos Kopenhagen Fur. Priserne kunne være dykket endnu mere, hvis ikke Kopenhagen Fur havde valgt at lukke ned for salget. Ganske usædvanligt har virksomheden, der ejes af de danske pelsavlere, valgt kun at sælge 20 procent ad udbuddet ved auktionen. Det betyder, at 80 procent af skindene er blevet lagt på lager.

Reelt ved Kopenhagen Fur ikke, hvordan efterspørgslen bliver til næste auktion, som finder sted i februar. Men håbet er, at priserne igen vil stabilisere sig, og at der kun er tale om en mindre korrektion i markedet.

- Om priserne er faldet nok, kan vi reelt ikke vide endnu. Vi må vente at se, hvordan det går i februar, siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Kopenhagen Fur til Berlingske.

Kun hvis prisfaldet forsætter ind i 2014, vil de danske minkavlere overveje at skære ned i produktionen, vurderer han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: