Peter Lilley skal rådgive britisk regering

KLIMA – Peter Lilley, kendt som klima-skeptiker og tidligere minister under Margaret Thatcher og John Major, er udpeget som ny rådgiver for den britiske regering i centrale udenrigspolitiske spørgsmål.

Peter Lilley, der er kendt som klimaskeptiker er udnævnt som ny rådgiver for den britiske regering. /Foto: CC BY flickr Person Teaching Award

Peter Lilley, kendt som klima-skeptiker og tidligere minister under Margaret Thatcher og John Major, er udpeget som ny rådgiver for den britiske regering i centrale udenrigspolitiske spørgsmål.

Udnævnelsen har vakt vrede blandt grønne organisationer og politikere, som frygter, at Peter Lilley vil blokere for grønne fremskridt på klima- og energiområdet i Storbritannien.

Lilley er kendt som en varm fortaler for udvinding af skifergas, har tidligere været næstformand i et olieselskab og var en af de kun fire parlamentsmedlemmer, der stemte imod den britiske Climate Change Act fra 2008, som forpligter Storbritannien til at reducere udledningen af drivhusgasser.

- Det sender et forfærdeligt signal til vores europæiske og internationale partnere på et tidspunkt, hvor følsomme beslutninger om klimaforandringer nærmer sig i EU og FN, siger Ruth Davis, der er politisk rådgiver i Greenpeace til avisen The Guardian.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: