Pas på østers og muslinger ved Vestkysten

VILD MAD – Man har fundet algegifte i Vadehavet, og Fødevarestyrelsen fraråder derfor, at man samler muslinger og østers i området den kommende tid.

Lad være med at samle østers og muslinger ved Vestkysten, advarer Fødevarestyrelsen. Foto: Colourbox

Der er fundet algegift i muslinger fisket ved Horns Rev i Vesterhavet. Men selvom de giftige muslinger er fisket langt fra kysten, er det usikkert, hvor udbredt algegiften er. Derfor fraråder Fødevarestyrelsen, at man samler muslinger og østers i Vadehavet den kommende tid.

Da algegiften kan flyttes med strømmen, kan myndighederne ikke afvise, at algegiften også kan have bredt sig langs Vestkysten.

Diarré og opkast
Algegiften, der er fundet i muslingerne, kaldes diarréfremkaldende skaldyrsforgiftning (DSP). Spiser man muslinger eller østers, der indeholder algegiften, kan det give både diarré og opkast.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside findes en række gode råd til private, som samler muslinger og østers. Her kan man også følge med i, hvor og hvornår det igen er sikkert at samle muslinger og østers i Vadehavet.

- Alle muslinger, der sælges i Danmark, bliver testet for algegift. Det er derfor forsat sikkert at købe muslinger i butikkerne, garanterer Fødevarestyrelsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: