Pas på fugleungerne, når du klipper hæk

I HAVEN: Det er en god idé at passe på fugleungerne. Både for deres, men også for din egen skyld, siger Falcks dyre- og vildtkonsulent.

Havens fugle bygger ofte rede i hækken, så pas på, før du går i gang med at klippe hæk. Foto: Falck

Hækken skal klippes inden sankthans, lyder et gammelt haveråd, som mange danske haveejere følger. Men klipper man sin hæk i denne tid, skal man være ekstra opmærksom på fuglereder, der ofte ses i både buske og hække.

- Det er en god idé at passe på havens fugle. Ikke bare for deres skyld, men også for haveejerens, siger Falcks dyre- og vildtkonsulent Allan Bruun Rasmussen.

- Mange småfugle indfanger nemlig hvert år bunker af insekter, som føde for deres fugleunger, og dermed undgår vi mennesker i mange tilfælde myg og andre irriterende insekter ved aftenbordet, siger han.

Han har følgende gode råd, før du giver dig i kast med hækkeklipperiet:

  • Hold generelt øje med fuglenes redebyggeri og gennemgå hækken før klippearbejdet påbegyndes.
  • Klip eventuelt kun en overfladeklipning, så redens skjulested overfor rovfugle bevares.
  • Brug eventuelt en almindelig hækkesaks i stedet for en el- eller motordreven, når du klipper tæt på reden for at undgå unødig støj, som kan få fugleungerne til at springe fra reden.
  • Beskadiger man en rede, kan man forsøge at genoprette skaden ved at genplacere reden med ungerne så tæt på samme skjulested som muligt.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: