Opsang fra Ida Auken til gyllesprederne

GYLLE – Hvis landmændene gerne vil have at vi lytter til dem, når vi laver nye regler, kan de begynde med at få deres kollegaer til at overholde de regler, vi allerede har, skriver miljøminister Ida Auken på sin facebook-profil.

Det er forbudt at køre gylle ud på frossen jord.

Foråret og viben venter lige om hjørnet, men indtil videre må landmændene tøjle deres lyst til at køre gylle ud. Det er nemlig forbudt at udbringe den flydende, stinkende væske på frosne marker.

Når gyllen ikke kan trænge ned i jorden, ender den i stedet i vandløb, i vejgrøfter og alle mulige andre steder, hvor den virker som miljøgift og resulterer i forureningssager.

Trods advarsler og information byder hvert eneste forår på nye eksempler med landmænd, der ser stort på reglerne og gør, som det passer dem. Om gyllesprederne skriver miljøminister Ida Auken:

- Nu har en del landmænd igen ulovligt kørt gylle ud på frosne marker med fare for, at det løber ned i vandløbene.

- Og så brokker de sig over, at de får bøder for det. Jeg kan kun sige, at det er vores allesammens vand, og vi vil ikke have gylle i det.

- Hvis landmændene gerne vil have at vi lytter til dem, når vi laver nye regler, kan de begynde med at få deres kollegaer til at overholde de regler, vi allerede har.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: