Cæcilie Norby er økolog med hjertet

Cæcilie Nordby er økolog med hjertet og spillede jazz på den danske stand på BioFach.

- Jeg er økolog med hjertet, siger Cæcilie Norby.

Den danske jazz-sangerinde Cæcilie Norby underholdt gæsterne på den danske stand på BioFach sidste fredag aften.

Mens udstillere og hang-arounds fik lidt godt til ganen, gav hun sammen med den svenske bassist Lars Danielsson tilhørerne en smagsprøve på sit store talent.

Et af numrene var det, hun selv kaldte ‘en økologisk udgave’ af David Bowie-klassikeren, Life on Mars.

Er det ikke en utaknemmelig opgave at synge for et publikum, der er sultne og måske mest optaget af at spise?

- Jo, det kan det godt være, hvis man ikke er forberedt på det. Men det var jeg jo i dette tilfælde. Og jeg synes, det er dejligt at få lov til at optræde på verdens største økologiske fødevaremesse, siger hun i en pause.

Er selv økologisk forbruger

Personligt synes Cæcilie Norby, økologi er en god sag at støtte og betegner uden betænkning sig selv som økologisk forbruger, der gerne give lidt ekstra for at få økologisk kvalitet.

Den 42-årige sangerinde bor på Frederiksberg i hjertet af København, hvor der er fine indkøbsmuligheder, hvis man er til økologi, fair trade og kvalitet.

- Jeg synes, det er meget opmuntrende, at økologien vinder større indpas. Det viser, at det kan lade sig gøre at ændre på tingene. Jeg er økolog med hjertet. For mig er det nærheden, ægtheden og den nænsomme produktionsmetode, hvor man ikke belaster miljøet, der appellerer mest.

- Ligesom jeg håber, at mit publikum kan mærke min passion og kærlighed til musikken, synes jeg, jeg fornemmer lidt af det samme i de mange spændende og velsmagende økologiske produkter, man efterhånden kan købe, siger Cæcilie Norby, før hun igen går på scenen og tager fat på aftenens sidste sæt.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: