Økologisk kalvekød er super sundt

Økologisk kalvekød er sundere og smager bedre end konventionelt kalvekød. Det har højere indhold af vitaminer og en sundere fedtsyresammensætning.

Økologisk kalvekød indeholder flere vitaminer og gavnlige fedtsyrer.

Økologisk kalvekød er sundere og smager bedre end konventionelt kalvekød. Det viser et nyt forsøg, som har målt et højere indhold af vitaminer og en sundere fedtsyresammensætning.

Kød fra fileten af økologiske kalve blev analyseret for vitaminindhold og fedtsyresammensætning på Aarhus Universitet.

Her blev det sammenlignet med konventionelt opdrættede kalve, som primært var fodret med kolbemajsensilage og proteinrigt kraftfoder, fremgår det af nyhedsbrevet Ny KvægForskning.

Efterårskalvene, som blev slagtet fra græs havde det højeste indhold af E-vitamin og beta-caroten. Beta-caroten omdannes i kroppen til A-vitamin.

Der var ikke forskel på vitaminindholdet i kødet fra forårskalvene og de konventionelle kalve. Det tyder ifølge forskerne på, at den kløvergræsensilage, som er blevet anvendt til forårskalvene, havde et relativt lavt vitaminindhold.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: