OK at tysk miljøstyrelse skrev af efter Monsanto

MILJØ – Tysklands miljømyndigheder ser ingen problemer i at kopiere fra Monsantos rapport.

Modstanden mod Monsantos Roundup er verdensomspændende. Billedet er fra en demonstration i Tyskland i 2014. Foto: CC BY flickr Die Grünen Kärnten

Der var ikke tale om afskrift eller plagiat, da den tyske miljøstyrelse BfR blev taget i at have kopieret mange sider fra Monsantos egen rapport om glyposat. Det siger myndigheden nu selv ifølge Ingeniørens netmedie.

Miljøstyrelsens formand, Andreas Hensel, siger i en pressemeddelelse, at det er en naturlig del af et litteraturstudie at inddrage pointer og passager fra eksisterende undersøgelser på området, og at det derfor ikke er unaturligt at finde passager fra andre studier i deres endelige rapport.

- Det her er endnu et forsøg på at sætte spørgsmålstegn ved troværdigheden af de videnskabelige institutioner, der arbejder med sundhedsrisici ved aktive stoffer i plantebeskyttelsesprodukter som glyposat, siger Andreas Hensel i meddelelsen.

Miljøstyrelsens har nu afleveret rapporten til EU-politikerne, der skal finde ud af, hvad fremtiden bliver for det aktive stof, der anvendes i verdens mest solgte sprøjtegift Roundup.

Skal godkendes i EU om få dage
Glyposat er allerede godkendt i EU, men diskussionen om stoffet har fået EU til ikke at kunne godkende det i 15 år igen, som man ellers gjorde tidligere.

Stoffet har lige nu en godkendelse, der blot løber ét år, men det giver dog tid til, at politikerne får mulighed for at finde ud af, om stoffet kan godkendes 10 år eller ej, skriver ing.dk.

Rapporten blev lavet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (Efsa), fordi en stående komité skal finde ud af, om glyphosat skal godkendes ved en behandling i EU 5.-6. oktober.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: