Obama: Det nytter ikke at fornægte klimaforandringer

Det nytter ikke at fornægte klimaforandringerne. Det får dem alligevel ikke til at bremse op. Sådan sagde USA’s præsident Barack Obama, da han forleden talte for de studerende ved Iowa University. Obama spurgte også hvilken fremtid de studerende ville foretrække.

- Skal USA være et land, som bliver ved med at bevæge sig bort fra afhængigheden af udenlandsk olie og frem mod vedvarende energikilder som vind, sol og biobrændstof, fremgår det nyhedssitet Responding til Climate Change.

Det var de færreste, der for blot fire år siden troede, at det ville være muligt at skære ned på importen af udenlandsk olie og reducere udledningen af drivhusgasser, som truer vores planet. Men på bare fire år er det lykkes for os at fordoble andelen af ren vedvarende energi som sol og vind, fremhævede Obama.

Klimaforandringerne er ellers ikke et emne, som optager de to præsidentkandidater særlig meget.

Hos Obama rangerer emnet ikke højt på listen over vigtige emner, og hos modkandidaten Mitt Romney, bliver ordet stort set ikke nævnt. Mitt Romney har tidligere sagt, at han ikke kender årsagen til klimaforandringerne. Dermed appellerer til de mange amerikanere, som fornægter, at klimaforandringerne skyldes menneskelig aktivitet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: