Nyt webmedie med nyheder om økologi

ØKOLOGI – Okologisk.nu vil servere daglige nyheder om økologi. Det afløser til dels Økologi & Erhverv, som nu kun udkommer en gang om måneden som printmedie under navnet Økologisk Landbrug.

Forsiden af netmediet Okologisk.nu, som med daglige nyheder vil give en nuanceret og kritisk dækning af den økologiske fødevaresektor.

Den økologiske fødevaresektor er nu blevet så stor, at der er behov for et professionelt landbrugsmedie, der udelukkende dækker økologi fra jord til bord.

Derfor har Økologisk Landsforening lanceret Okologisk.nu, som er et helt nyt journalistisk webmedie, der giver læserne daglige nyheder om helt aktuelle forhold, problemstillinger og løsninger i det økologiske landbrug.

- Økologi fylder mere og mere hos forbrugerne, i landbruget, hos virksomhederne samt i hele foodservicesektoren. Økologiens udvikling i Danmark er også en vigtig del af politikernes dagsorden. Det giver alle parter et aktuelt behov for daglige nyheder om, hvad der sker i branchen. Det bliver der nu mulighed for at få, siger Henrik Hindby Koszyczarek, der er webredaktør på Okologisk.nu.

Nuanceret og kritisk dækning af økologien
Målet er at dække aktuelle forhold i både ind- og udland, og redaktionen vil gå i dybden med både det landbrugsfaglige stof, forbrugerspørgsmål, marked og økologiens placering i den landbrugspolitiske udvikling, som politikerne på Christiansborg og i EU har stor indflydelse på.

Interesserede læsere kan både følge med på hjemmesiden okologisk.nu, hvor man også har mulighed for at skræddersy sit eget nyhedsbrev ved at vælge de emner, som interesserer mest. Du kan også selv bestemme, hvor ofte du ønsker at modtage opdateringer.

- Vi sørger for en nuanceret og kritisk dækning af alle forhold inden for økologien, så læserne bliver velorienterede hver dag. Vi vil naturligvis også stille de kritiske spørgsmål om økologien og dens udfordringer, siger Henrik Hindby Koszyczarek.

Bag mediet står Økologisk Landsforenings journalistiske redaktion, som også producerer og udgiver avisen Økologisk Landbrug, der er henvendt til de økologiske landmænd. Avisen udkom frem til sommerferien hver anden uge under navnet Økologi & Erhverv, men udkommer nu kun én gang om måneden og har skiftet navn til Økologisk Landbrug.

Første landbrugsblad på nettet i 1996
Økologisk Landbrug udkom første gang som tabloidavis i marts 1988, dengang under navnet Økologisk Jordbrug. I første omgang en gang om måneden, senere blev udgivelsesfrekvensen skruet op til hver anden fredag, ligesom redaktionen udgav specialaviser med forbrugerstof og landsdækkende informationsaviser til samtlige landbrug.

Økologisk Jordbrug var i øvrigt det første danske landbrugsblad, der allerede fra januar 1996 udkom med korte nyheder på internettet. De blev udgivet på Michael Borgens webmedie EcoWeb.dk i et tæt samarbejde med undertegnede, som dengang var redaktør på avisen. Se de gamle netnyheder her.

OrganicToday.dk siger pøj-pøj og ønsker det nye webmedie held og lykke i fremtiden.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: