Nye frø spirer frem i Økologiens Have

ØKOLOGI – Frivillige bevæbnede med hakkejern, spader og river gjorde kål på ukrudtet og lagde nye frø i jorden, da Økologiens Have i går fik sat skik på den store besøgshave.

Der er gang i forårsarbejdet i Økologiens Have i Odder. Her er haveaktivister i færd med at gøre et bed klar. Foto: Ulla Skovsbøl

Frivillige bevæbnede med hakkejern, spader og river gjorde kål på ukrudtet og lagde nye frø i jorden, da Økologiens Have i går fik sat skik på den store besøgshave.

Henved 30 aktive haveelskere havde valgt at sætte det meste af dagen af for at gøre Nordens største økologiske demonstrations- og besøgshave klar til officiel åbning 6. maj.

Selv om haven er velpasset og afleveret i god stand, er den kæmpemæssige have ikke noget man bare lige klarer i løbet af en enkelt weekend.

- Det er nok at tage fat på, og jeg kan mærke det i ryggen, lød det fra en hårdtarbejdende kvinde, der dog ufortrødent fortsatte med at fjerne ukrudt i de mange bede.

Stor opbakning
Også for 14 dage siden mødte frivillige op for at gøre haven forårsklar.

- Vi oplever stor opbakning i vores forsøg på at starte haven op igen, og der er heldigvis mange, der gerne vil give et nap med, siger Steen Rågård, der er formand for Økologiens Have.

Den Økologiske Have blev etableret for over tyve år siden, men måtte sidste år kaste håndklædet i ringen. Haven blev erklæret konkurs, og konkursboet er nu overtaget af Økologiens Have Aps, der foreløbig har solgt for 175.000 kroner i folkeanparter.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: