Ny SF-formand vil have grøn økonomi

SF er Danmarks grønne parti. Det har vi været i mange år og uden SF’s indsats var Danmark aldrig blevet et grønt foregangsland, siger SF’s nye formand, Annette Vilhelmsen.

Annette Vilhelmsen: SF er Danmarks grønne parti.

- Danmark er cykler på cykelstierne. Danmark er de mange vindmøller. Danmark er de smarte energiløsninger. Vi skal skabe en grøn økonomi, hvor bæredygtighed går hånd i hånd med social tryghed.

Sådan lød det, da Annette Vilhelmsen i dag holdt sin første tale som SF’s nye formand.

Med 66 procent af medlemmerne bag sig vandt den 52-årige erhvervs- og socialordfører  en komfortabel sejr over modkandidaten, den 29-årige sundhedsminister Astrid Krag.

Vi er Danmarks grønne parti

- Vi er Danmarks grønne parti. Det har vi været i mange år og uden SF’s indsats var Danmark aldrig blevet et grønt foregangsland.

- Vi skal skabe en grøn økonomi, hvor bæredygtighed går hånd i hånd med social tryghed. Vi er stolte af et velfærdssamfund, hvor få har for meget og færre for lidt. Det kæmper vi for. Vi vil et Danmark der er mere solidarisk. Et Danmark som er grønnere. Et Danmark som tager de globale udfordringer alvorligt. Et Danmark, hvor der er tolerance og højt til loftet, sagde Annette Vilhelmsen i sin tale.

Grønt BNP

Hun har tidligere gjort sig til talsmand for en anden måde at tænke økonomi på. Blandt andet har hun foreslået, at man indfører et grønt BNP og sender regeringens økonomiske modeller til grønt eftersyn.

- Det er ikke bare et spørgsmål om, hvordan modellerne holder i forhold til virkeligheden. Når vi gerne vil lave grønne investeringer, hvordan skal fremskrivningerne så se ud for, at vi faktisk kan se afkastet af gevinsten, sagde Annette Vilhelmsen forleden til dagbladet Information.

 

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: