Ny naturfond skal sikre løft for naturen

Der skal sættes klare mål for dansk natur, og der skal etableres en ny naturfond med mindst 300 millioner kroner årligt til rådighed. Det anbefaler Natur- og Landbrugskommissionen, som i dag fremlagde sin længe ventede rapport med 44 anbefalinger til regeringen.

Jørn Jespersen er formand for Natur- og Landbrugskommissionen, som i dag præsenterede sine anbefalinger til, hvordan Danmark får en rigere natur og et bæredygtigt landbrug.

- Vi anbefaler, at der sættes klare mål for dansk natur og etableres et nationalt naturnetværk. Vi foreslår samtidig at, der etableres en ny naturfond mindst 300 millioner om året, der kan sikre et markant løft for den danske nantur, sagde kommissionens formand, Jørn Jespersen, da han i dag fremlagde rapporten med 44 anbefalinger til regeringen.

De nye initiativer skal sikre bedre beskyttelse af naturen, ligesom kommissionen lægger op til en bedre udnyttelse af EUs landbrugspolitik.

Mange års perspektiv
- Anbefalingerne omfatter en lovændring og bedre økonomiske rammer, understregede Jørn Jespersen.

- En del kan sættes af de foreslåede initiativer kan igangsættes allerede med det samme, sagde Jørn Jespersen. Men der er også andre mere langsigtede forslag, som vil tage flere år.

- Vi bruger ikke flere penge, end vi kræver ind, understregede Jørn Jespersen om de statsfinansielle konsekvenser. For eksempel skal naturfonden have en offentlig basisfinansiering, for at vi kan tiltrække eksterne bidragydere, sagde han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: