Ny formand skal styrke Hanegal

ØKOLOGI – Thomas Bagge Olesen skal stå i spidsen for Hanegal og gøre den økologiske virksomhed klar til eksportmarkedet.

Thomas Bagge Olesen bliver ny formand for Hanegal.

Men en ny erfaren bestyrelsesformand for bordenden vil den økologiske forarbejdningsvirksomhed Hanegal styrke salget i Danmark og samtidig geare virksomheden til eksportmarkedet.

Ny bestyrelsesformand bliver Thomas Bagge Olesen, som har en mangeårig erfaring inden for detail og fødevarer. Hanegal er en økologisk, værdibaseret pionér-virksomhed med et stærkt varemærke og kendt for at være frontløber siden etableringen i 1992.

Virksomheden, der beskæftiger ca. 50 medarbejdere, er vokset stærkt de senere år, og det er stadig Hanegals stiftere, Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, som ejer 90  af aktierne.

- Vi er meget glade for, at Thomas har sagt ja til at indtræde i bestyrelsen som formand, siger Ulrich Kern-Hansen.

- Thomas kommer med en unik erfaring indenfor detail og fødevarer og har også erfaring med strategisk virksomhedsudvikling. Desuden er vi overbeviste om, at de grundlæggende værdier hos Thomas stemmer godt overens med de værdiers, som Hanegal er bygget på, siger Ulrich Kern-Hansen.

LÆS OGSÅ: Hanegal: Spis mindre kød

Skal geare organisationen
Hanegals er i vækst ligesom økologien generelt er i vækst i hele Europa. Men udover vækst, ønsker Hanegal også fortsat at være med til at sætte dagsorden for økologiens udvikling, og der er nu også fokus på de nære eksportmarkeder. Dette kræver en udbygget og kompetent organisation, og det er netop denne proces, som Thomas Bagge Olesen skal stå i spidsen for.

- Det er et privilegium for mig, at kunne bruge min erfaring og indsigt til, at bidrage til Hanegals fortsatte udvikling og succes, siger Thomas Bagge Olesen.

- Fie og Ulrich, der står bag Hanegal, er to helt unikke økologiske frontløbere. Hanegal er i dag den absolut førende danske producent af økologisk kødpålæg og convenience produkter. De har med deres dybe forståelse og arbejde for økologi, dyrevelfærd og bæredygtig produktion, udviklet et stort sortiment af økologiske kvalitetsfødevarer, som efterspørges i både Danmark og udlandet, siger han.

Thomas Bagge Olesen har mange års erfaring som adm. direktør, bestyrelsesmedlem og -formand i bl.a. FDB, COOP, fitnessdk, Konstellation & Republica, COOP Invest A/S mv.

Vil etablere ny fabrik
I 2018 forventer Hanegal at etablere en ny fabrik til økologiske færdigretter samtidig med, at der er planlagt lancering af en række nye produkter, herunder produkter uden kød samt et nyudviklet sortiment af fermenterede produkter specielt til eksport.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: