Hanegal oplyser altid fremstillingsdato

MAD – Uanset lovkrav eller ej oplyser Hanegal altid fremstillingsdato og fuld deklaration. Alligevel bliver den økologiske virksomhed hængt ud i Metroexpress.

Chili-con-carne er én af Hanegals populære færdigretter, og man kan altid se, hvornår den er fremstillet. Foto: Hanegal

Det er ikke korrekt, når Metroexpress flere gange de seneste dage skriver, at Hanegal skjuler fremstillingsdatoen på sine færdigretter.

Det siger Fie Graugaard, der er medejer af den økologiske virksomhed, Hanegal, der sælger økologiske pålægsvarer og færdigretter til supermarkederne.

- Det undrer os, at Metroexpress fortsætter med fejlinformation om Hanegals færdigretter. Vi har påpeget fejlen overfor journalisten og desuden vil man vel kunne forvente en vis research, før der udsendes historier. I dette tilfælde kræver det blot at se på emballagen, siger Fie Graugaard.

Sætter en ære i at informere
Hun understreger, at gratisavisen er helt galt afmarcheret. Hanegal har nemlig altid sat en ære i at informere forbrugerne bedst muligt om, hvad produkterne indholder.

Råvarerne er økologiske, produkterne er fremstillet uden brug af E-numre og er tilmed glutenfri, så også alle glutenallergikere trygt kan spise de økologiske produkter.

-I de 25 år hvor Hanegal har fremstillet fødevarer er alle produkterne påført information om både fremstillingsdato og holdbarhedsdato. Det er Hanegals politik at informere forbrugerne bedst muligt og som en af de meget få – måske den eneste, fødevarevirksomhed – har Hanegal fuld deklaration på alle produkter, understreger Fie Graugaard.

Intet lovkrav
Hanegal går så langt, at selv krydderiblandinger, som af konkurrencehensyn ofte holdes hemmelige, oplyses fuldt ud på Hanegals produkter.

Loven kræver ikke, at producenterne oplyser fremstillingsdato på emballagen, når de markedsfører færdigretter, og i flere supermarkeder kan man finde produkter fra for eksempel Meyers og Cofoco, som ikke oplyser fremstillingsdatoen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: