Novozymes går med i Maabjerg

Danske Novozymes, som er en af verdens førende enzymproducenter, går med i Maabjerg BioEnergy ved Holstebro. Novozymes indtræder som parter og får en plads i bestyrelsen. Konsortiet vil bruge Novozymes’ bioteknologiske ekspertise i projekteringen af et nyt produktionsanlæg, der skal fremstille bioenergi.

Novozymes indtræder som partner i Måbjerg BioEnergy ved Holstebro.

- Vi har inviteret Novozymes med i konsortiet, fordi vi gerne vil have selskabet med til at deltage i den fase af projektet, der skal føre frem til en beslutning om realisering i Maabjerg Energy Concept, siger Jørgen Udby, direktør for Maabjerg Energy Concept.

- Novozymes’ enzymer og ikke mindst bioteknologiske ekspertise er helt afgørende for, at vi kan sikre en stabil og rentabel produktion af biogas og bioethanol lavet på basis af husholdningsaffald og halm, siger han.

Det nye i Maabjerg Energy Concept er, at det samler en række teknologier til udnyttelse af affaldsprodukter og biomasse. Anlægget vil årligt kunne producere ca. 94 mio. kubikmeter biogas, hvoraf en stor del opgraderes til VE-gas (naturgas), 73 mio. liter bioethanol, fjernvarme til 20.000 husstande og el til flere tusinde husstande.

Novozymes deltagelse er en styrke

DONG Energy, som også er med i konsortiet, ser det som en styrke, at Novozymes bliver partner.

- Maabjerg Energy Concept er meget ambitiøst og nytænkende, ikke bare efter dansk standard, og kan skabe en helt ny platform for dansk bioenergi. Det er en klar styrkelse af projektet, at Novozymes nu også træder ind i konsortiet, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: