Norge afviser klage over Statoils olieboringer

STATOIL – Over 125.000 mennesker har nu skrevet under på appellen fra Greenpeace om, at Statoils planlagte olieboringer i Barentshavet skal skrinlægges for at beskytte det skrøbelige arktiske miljø og den fredede Bjørneøen mod den høje risiko for olieudslip.

Norges miljøminister har givet Statoil carte blanche til risikable olieboringer, siger Sune Scheller fra Greenpeace. Foto: Greenpeace

Greenpeace har også indgivet en klage mod, at Statoil får tilladelse til at gennemføre olieboringerne, der er de nordligste nogensinde. Men Norges miljøminister ønskede ikke at modtage underskrifterne, og hun har samtidig valgt at afvise klagen, så Statoil nu har endelig boretilladelse.

Sune Scheller, projektleder hos Greenpeace, er ombord på skibet Esperanza, der fortsætter protesten på 85. time på netop det område, hvor Statoil skal bore.

- Det er trist, at Tine Sundtoft i dag ikke handler som miljøets minister ved at lytte til dokumentationen for, at Statoils olieboring kan forårsage massive miljøødelæggelser, men i stedet giver Statoil carte blanche til de risikable olieboringer, siger Sune Scheller.

- Under så ekstreme forhold vil der være høj risiko for olieudslip, der vil farve området sort af olie, så den fredede Bjørneøen kan blive ødelagt på under en uge. Vi oplever massiv og stigende støtte fra hele verden i kampen for at beskytte dette smukke område, og vi fortsætter protesten så længe som muligt.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: