Nordens største solcelleanlæg tændt

Tidligere statsminier Lars Løkke og klimakommissær Connie Hedegaard indviede fik æren af at indvie Nordens største solcelleanlæg, der står på taget af Topdanmarks hovedkontor i Ballerup.

Solcellerne fylder over 5.000 kvm. på taget af Topdanmarks hovedsæde i Ballerup. (Foto: Topdanmark)

Under blå himmel og solskin blev Nordens største solcelleanlæg fredag den 17. august indviet ved et stort arrangement hos Topdanmark i Ballerup. Anlægget består af 3.042 solcellepaneler, der fylder over 5.000 kvadratmeter.

Lars Løkke Rasmussen, der er formand for Global Green Growth Institute og Venstre-formand, indviede solcelleanlægget, som er Nordens største.

- Topdanmark har vist vejen og skabt det gode eksempel, som jeg håber mange andre virksomheder vil følge. Det er eksempler som dette, der skal drive den grønne omstilling, for der findes ingen enkle snuptag. Hvis ingen griber bolden, når vi ingen vegne. Derfor er det vigtigt, at en stor virksomhed som Topdanmark går forrest, lød det i talen fra Lars Løkke.

Grøn økonomi

Også EU’s klimakommissær, Connie Hedegaard, var inviteret til at holde tale.

- Miljø og økonomi skal gå hånd i hånd i det 21. århundrede og derfor er jeg glad for, at Topdanmark fortæller omverdenen om denne investering. Det er vigtigt at have et langsigtet perspektiv og derfor er de gode eksempler så vigtige, siger Connie Hedegaard og fortsætter.

- Fra et europæisk perspektiv er der også grund til at lære af Topdanmarks investering i bæredygtig energi. Jeg vil tage jeres eksempel med ud i verden og vise det frem, siger Connie Hedegaard.

Topdanmark vil skære CO2 og omkostninger

Adm. direktør i Topdanmark, Christian Sagild, var vært for arrangementet, som også talte gæster fra en lang række organisationer og virksomheder, der arbejder med bæredygtighed.

- Vi vil gerne reducere Topdanmarks udslip af CO2 og samtidig reducere vores omkostninger. Det har vi arbejdet med længe og det er med stor fornøjelse, at jeg kan præsentere vores anlæg, der kombinerer socialt ansvar og omkostningsbevidsthed. Formålet med denne indvielse er at inspirere andre til lignende investeringer når det giver mening for både miljøet og bundlinjen.

- Solcelleanlægget er i øvrigt ikke det første projekt i Topdanmark, som medvirker til at reducere vores CO2-aftryk. Det har vores investeringer i grøn IT også bidraget til, siger Christian Sagild.

Om anlægget

Topdanmarks solcelleanlæg består af 3.042 solcellepaneler og dækker et tagareal på over 5.000 kvadratmeter. Anlægget producerer årligt 750.000 kWh, hvilket svarer til ca. 200 husstandes årsforbrug. Det vil reducere Topdanmarks CO2-udledning med ca. 600 tons om året. Anlægget er leveret og monteret af DrivhusEffekten.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: