Norden ligger i spidsen med grøn økonomi

Danmark topper på hitlisten over indsatser inden for grøn økonomi. Sverige og Norge er også i top 10. København, Stockholm og Oslo er desuden rangeret som verdens grønneste byer ifølge Global Green Economy Index.

Danmark og de øvrige nordiske lande er langt fremme med grøn økonomi, viser en ny undersøgelse. (Foto: Sigurður Ólafsson/norden.org)

Resultaterne af den tredje udgave af Global Green Economy Index (GGEI) giver Danmark en topplacering når det gælder landenes indsatser inden for grøn økonomi. Sverige er nummer 4, og Norge er nummer 8 på listen. Resultaterne er baseret på et indeks defineret på baggrund af 32 datasæt som beskriver landenes indsatser.

Når det gælder eksperternes umiddelbare opfattelse af landene inden for grøn økonomi, placeres Tyskland højest i undersøgelsen når det gælder en national grøn indsats. Danmark er nummer 2, Sverige nummer 3 og Norge nummer 6 på listen.

København i top

Finland og Island er ikke i top 10, hverken målt på indsats eller eksperternes umiddelbare opfattelse, men begge er rangeret højt inden for grønt lederskab.

Undersøgelsen er den første nogensinde af grønne byers omdømme, og den placerer København på førstepladsen med Stockholm, Oslo, Amsterdam og New York på de næste pladser. Undersøgelsen rangordner den umiddelbare opfattelse af grønne indsatser i de primære byområder som er knyttet til hvert af de 27 lande i GGEI.
Baggrund

 Evaluerer 27 lande

Global Green Exonomy Index (GGEI) udgives af den internationale konsulentvirksomhed Dual Citizen som rådgiver interessenter inden for den globale grønne økonomi om kommunikationsstrategier og analyser som er knyttet hertil.

Den aktuelle udgivelse er den tredje udgave af Global Green Economy Index (GGEI).

GGEI evaluerer 27 landes grønne omdømme på baggrund af ekspertvurderinger. Herefter sammenlignes disse opfattelser med Dual Citizens samlede, databaserede målinger af nationale grønne indsatser.

De 27 lande står for 90 % af den globale grønne økonomi.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: