Ni ud af ti har adgang til rent drikkevand

Ni ud af ti mennesker har nu adgang til rent drikkevand på globalt plan. Ni ud af ti børn går i skole, og to ud af tre udviklingslande er godt på vej til at halvere fattigdommen.

Ikke alle kan som i Danmark få rent drikkevand ved at åbne vandhanen.

Udviklingsminister Christian Friis Bach glæder sig over, at det trods alt går fremad i mange udviklingslande.

- Særligt glædeligt er det, at mange afrikanske lande oplever solid økonomisk fremgang. Desuden kunne vi i 2011 fejre, at Sydsudan opnåede selvstændighed som den nyeste uafhængige stat i Afrika. Selv i ekstremt skrøbelige Somalia så vi et spirende håb om fred og fremgang, skriver udviklingsministeren i forordet til den nye årsberetning fra Danida.

- Danmark er med til at bevæge udviklingen i den rigtige retning for millioner af mennesker i samarbejde med regeringer og organisationer i klodens fattigste lande. Vi er blandt de lande, der giver mest udviklingsbistand – 15,73 mia. kr. i 2011 svarende til 0,85 pct. af bruttonationalindkomsten (BNI). Det skal vi blive ved med. Ved den nye regerings tiltrædelse i oktober blev det slået fast i regeringsgrundlaget, at regeringen vil opjustere udviklingsbistanden, så den over en årrække kommer tilbage på 1 pct. af BNI, skriver Christian Friis Bach.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: