nemlig.com udfaser buræg

MAD – Danmarks største online supermarked fjerne alle buræg fra varesortimentet. Dyrenes Beskyttelse hilser initiativet velkommen.

Danmarks største online supermarked stopper salget af buræg.

Det er slut med buræg hos nemlig.com. I bestræbelserne på at optimere dyrevelfærden i varesortiment vælger det populære online supermarked nu kun at sælge skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg – og dermed ikke æg fra høns, der lever uden sollys i trådnetbure.

- Vi kan se, at danskerne ønsker en højere standard for dyrevelfærd, og det ønske vil vi helt naturligt gerne efterleve. Samtidig har vi helt grundlæggende et ansvar for, at vores varer bliver produceret under ordentlige forhold. Derfor har vi valgt at fjerne buræggene fra hylderne, siger stifter og direktør Stefan Plenge, nemlig.com.

Dyrenes Beskyttelse bakker op
Dyrenes Beskyttelse bakker op om initiativet velkommen og siger, det er vigtigt, at en aktør som nemlig.com tænker i dyrevelfærd.

- Vi har de seneste tre år set flere og flere supermarkeder og fødevareproducenter, der dropper buræg. Det sker, fordi de danske forbrugere i stærkt stigende grad interesserer sig for dyrevelfærd. Forbrugerne forventer af virksomhederne, at de tager ansvar for dyrevelfærden i de fødevarer, de sælger, siger Henrik Westh, retailmanager i Dyrenes Beskyttelse.

- Vi er rigtig glade for nemlig.com’s beslutning om at fjerne buræg fra sortimentet, og vi er overbeviste om, at det vil inspirere flere i branchen til at gøre det samme, tilføjer han.

nemlig.com har generelt rettet mere fokus på netop dyrevelfærd. Supermarkedet har blandt andet valgt to kendte økologiske virksomheder som leverandører. Nemlig Mineslund, der leverer økologisk kød og pålæg. En anden leverandør er Knuthenlund med økologiske mejeriprodukter og kød fra fritgående dyr.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: