Muslimer vil styrke indsats for klimaet

KLIMA – Muslimske ledere følger i pavens fodspor og opfordrer verdens 1,6 milliarder muslimer til at være med til at forhindre, at klimaforandringerne løber løbsk.

Verdens 1,6 milliarder muslimer må gøre en indsats for at redde klimaet, opfordrer religiøse ledere. Foto: Wikipedia

Den katolske kirkes overhoved, pave Frans, rettede for nylig en indtrængende bøn til katolikker verden over til at redde klimaet og spare på Jordens ressourcer. Nu maner også muslimske ledere til kamp for klimaet.

Muslimske ledere og lærde fra 20 lande har udsendt en deklaration til verdens 1,6 milliarder muslimer om at gøre klimaforandringer til et indsatsområde. Det styrker endnu en gang det moralske argument for at sikre, at klimaet ikke kommer ud af kontrol.

- Beskeden fra de muslimske ledere og lærde booster det moralske aspekt af klimadebatten og markerer endnu et vigtigt eksempel på det lederskab, som trosretninger har taget på klimaområdet, siger Tasneem Essop fra WWF’s globale klima- og energiprogram.

- Klimaforandringer er ikke længere kun et videnskabeligt spørgsmål. Det er i højere og højere grad også et moralsk og etisk spørgsmål, siger Tasneem Essop videre og fastslår, at klimaforandringer påvirker mennesker og deres liv over alt på kloden, særligt fattige, marginaliserede og i forvejen sårbare samfund.

De fleste religioner ser mennesket som naturens vogtere. Og i den ånd er beskyttelse af miljøet en moralsk forpligtelse.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: