MRSA på minkfarme ude af kontrol

Landbrugets førstemand, Martin Merrild, med en af sine mange mink. Foto: Claus Haagensen/Chili

MRSA – Først var det svinene. Men nu springer multiresistente bakterier i stigende grad fra mink til mennesker. De første tilfælde blev registreret i 2009.

Når nyrige millionærer i Hong Kong, Shanghai og Beijing shopper modetøj, er der er en skjult post på regningen for de smukke danske minkpelse.

Det er prisen for den alvorlige sundhedstrussel, som hovedparten af de 1.600 danske minkfabrikker har udviklet sig til gennem et massivt overforbrug af antibiotika, skriver gylle.dk

Regningen betales hverken af de kinesiske modekunder eller minkindustrien selv, der tjener milliarder af kroner på de bløde pelse.

Regningen sendes videre til det danske sundhedsvæsen og til de danske skatteydere, selv om det overhovedet ikke er nødvendigt at bruge antibiotika for at producere skind.

Ude af kontrol

I dag er MRSA-epidemien på minkfabrikkerne ude af kontrol, fremgår det af gylle.dk.

De farlige multiresistente bakterier springer nu fra mink til mennesker i stigende omfang, efter at det første tilfælde blev registreret i 2009.

Siden 2011 er 24 andre tilfælde identificeret, og det skaber frygt for en epidemi af farlige bakterier, der normalt kommer fra svin, men nu også fra mink.

 

Læs mere på:

Investigative Reporting Denmark

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: