Miljøkrav må ikke koste på bundlinien

Regeringens grønne ministre er i gang med det, de ser som et gennemgribende opgør med tre årtiers miljøpolitik, lyder det i en analyse fra Mandag Morgen.

Siden midten af 1980’erne har fokus i dansk miljøpolitik været at beskytte naturen med nogle af verdens mest restriktive miljøkrav til følge. Nu skal erhvervslivets konkurrenceevne sidestilles med miljøbeskyttelse, skriver ugebrevet Mandag Morgen.

Regeringens grønne ministre er i gang med det, de ser som et gennemgribende opgør med de seneste tre årtiers miljøpolitik. Hensynet til naturen står ikke længere hævet over alt andet. Vækst og produktivitet er mindst lige så vigtigt, lyder budskabet fra både miljøministeren og klimaministeren.

De vil ifølge ugebrevet omfavne erhvervslivet og på den måde få virksomhederne til at være med til at trække den grønne dagsorden fremad. Men det er kortsigtet at gøre økonomisk vækst til en del af den grønne dagsorden, og de risikerer at drukne miljøet i jagten på bedre konkurrenceevne, advarer kritikere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: