Miljøgrupper advarer mod træpiller fra USA

TRÆPILLER – En sammenslutning af amerikanske miljøgrupper advarer om, at efterspørgslen på træpiller til de europæiske kraftværker er skyld i, at amerikanske skove i sårbare vådområder bliver ryddet.

Amerikanske skove i sårbare områder bliver ryddet for at skaffe træpiller til Europas kraftværker. /Foto: Colourbox)

I centrum for miljøgruppernes kritik er den amerikanske træpilleproducent Enviva.

Virksomheden producerer 20 procent af de amerikanske træpiller, der årligt eksporteres til EU og herunder Danmark. Selskabet beskyldes for at rydde store områder af træer fra skove i North Carolina, der er levested for nogle af Amerikas mest truede dyre- og plantearter, skriver Ingeniøren.

Danmark importerer
Enviva afviser kritikken og henviser til, at selskabet efterlever USA’s statslige guidelines for bæredygtig skovforvaltning. Alligevel kunne avisen Wall Street Journal tidligere i år afsløre, at hele træer fældet fra de sårbare vådområder lå i stakkevis på selskabets grund.

En foreløbig opgørelse viser, at Danmark i 2012 importerede 1,8 millioner ton træpiller. Energistyrelsen vurderer, at importen i de kommende år i højere grad vil komme fra blandt andet USA, da de europæiske lande ikke selv kan producere tilstrækkeligt til at imødekomme efterspørgslen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: