Mange vil overnatte og holde ferie i naturen

NATUR – Over 45.000 børn og voksne har allerede planlagt at overnatte på en af Miljø- og Fødevareministeriets store lejrpladser i sommerferien. I år er der åbnet for, at man kan slå telt op i 25 nye skove, så der er fortsat plads til masser af sommergæster i statens skove.

Vi er vilde med at overnatte i shelters og i telte. Foto: Colourbox

Det er et decideret sommerhit at holde ferie i naturen. Ikke færre end 45.000 personer har allerede booket sig ind for at få en gratis overnatning i løbet af sommerferien på en af de 150 store lejrpladser med shelters og bålplads, der er indrettet i statens skove.

Det er næsten dobbelt så mange som i samme periode sidste år, hvor 24.000 valgte at overnatte i det fri. Miljø- og Fødevareministeriet har i år åbnet 25 nye skove, hvor man nu kan slå sit eget telt op.

Det er fortsat mange ledige pladser på de store lejrpladser, og derudover er der mange andre overnatningsmuligheder i naturen. Skovene rummer også adskillige mindre lejrpladser og shelters, hvor alle må overnatte efter først-til-mølle-princippet.

Derudover kan man nu, hvor ordningen med fri teltning er blevet udvidet, slå sit eget telt op for en enkelt nat i over 200 skove.

Flere friluftsfaciliteter
- Naturen er ikke kun et hit i sommerferien. Hvert år er der mere end 110 millioner besøg af voksne danskere i naturen, hvilket er mere end 10 gange så mange som samtlige besøg på danske museer. Jeg ser gerne, at det tal vokser sig endnu større, og derfor vil vi med Naturpakken skabe flere tilbud og bedre natur til danskerne, siger milljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

På Naturstyrelsens hjemmeside er der hjælp at hente til sommerferie-planlægningen, hvis turen går ud i naturen.

Fakta: Her kan du overnatte

  • Du kan frit sove i sovepose i skovbunden uden at skulle have tilladelse.
  • Du kan frit telte i 201 skove uden at skulle have tilladelse. Teltene skal dog bl.a. være uden for synsvidde af drifts- og beboelsesbygninger, herunder for eksempel naboer og campingpladser, samt bilveje.
  • Du kan frit telte på omkring 250 Små lejrpladser. Disse pladser er rettet mod en familie på op til 7-8 personer. På en mindre del af disse pladser er der også shelters.
  • Større grupper kan, når de på forhånd har booket, frit telte på omkring 150 ”Store lejrpladser”. Pladserne har typisk flere shelters, bålplads og andre faciliteter med god plads til for eksempel skoler, foreninger, børneinstitutioner og organisationer, men pladserne bliver også brugt af familier og andre større grupper.

Find overnatningssteder i naturen på www.udinaturen.dk.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: