Løkke nægter at forklare landbrugspakken

GYLLEGATE – Statsministeren vil ikke stille op til samråd i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at forklare sin rolle i den omstridte landbrugspakke.

Sagen om den betændte landbrugspakke ruller videre. Foto: Screendump

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afviser at stille op til det samråd om regeringens omstridte landbrugspakke, som Enhedslisten har indkaldt ham til. Det oplyser han i et brev til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

- Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at jeg er involveret i udarbejdelsen af centrale regeringsinitiativer. Det er en helt naturlig del af at være regeringsleder. Af principielle grunde ønsker jeg imidlertid ikke at udtale mig nærmere om de drøftelser, som jeg har med ministre og embedsmænd om en given sag, skriver statsministeren til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

- Det er simpelthen respektløs over for Folketinget og befolkningen, siger Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding.

Embedsmænd indkaldt til møder
Lars Løkke Rasmussen blev helt usædvanligt indkaldt til samråd, efter at Berlingske i sidste uge kunne berette, at embedsfolkene i Eva Kjer Hansens ministerium over flere måneder var blevet indkaldt til en række møder med statsminister Lars Løkke Rasmussen og flere af hans topembedsmænd.

Ifølge Berlingske blev statsministeren allerede tilbage i september i et EU-notat advaret om, at landbrugspakken ville være i strid med EU’s miljøregler og i givet fald kunne udløse million-store bøder og tabt landbrugsstøtte.

Embedsmændene måtte også stille op til møder med en stribe Venstre-ministre, hvis ressortområder havde meget lidt eller slet intet med landbrug og miljø at gøre. Også landbrugets interesseorganisation og deres advokat var inviteret med til møderne, skrev Berlingske i sidste uge.

Den betændte sag ruller videre
Dermed ruller den betændte sag om landbrugspakken videre.  I går kom det også frem, at forskerne fik mundkurv på, da de havde afleveret deres notater og beregninger til ministeriet i forbindelse med forarbejdet til landbrugspakken.

Det fremgår af en kontrakt mellem Miljø- og Fødevareministeriet og Aarhus Universitet, som Orientering på P1 nu er kommet i besiddelse af.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: