Løkke glemmer klima og miljø

KLIMA – Alternativet indkalder til grønt krisemøde. Lars Løkke nævner ikke klimaproblemerne med et eneste ord i regeringens såkaldte 2025-plan. Også WWF, Verdensnaturfonden er utilfreds med Løkkes ambitioner, når det gælder klima og miljø.

Alternativet indkalder nu til krisemøde oven på Lars Løkkes såkaldte 2025-plan. Foto: Alternativet

Klimakrisen er den største udfordring, vi står over for. Alligevel gør regeringens udkast til finanslov og 2025-plan slet ikke nok for at bremse klimaforandringerne, inden de får katastrofale konsekvenser for både Danmark og resten af verden, mener Alternativet

Derfor afholder Alternativets politiske leder Uffe Elbæk nu krisemøde for alle, der ønsker at øge indsatsen til fordel for klima, natur, dyreliv og ikke mindst de fremtidige generationer.

- Vi har allerede inviteret de grønne organisationer og de øvrige klimaansvarlige partier, men jeg håber, at endnu flere både fra erhverv og civilsamfund vil være med til at sætte det her på dagsordenen. Det går simpelthen ikke at lave langsigtede planer, der nærmest ignorerer den mest alvorlige udfordring, vi står over for, siger Uffe Elbæk.

Verdenshistorisk krisesituation
- Vi befinder os i en verdenshistorisk krisesituation, og det er vores opgave som ansvarlige politikere at sætte ind på alle niveauer for at sikre en bedre og mere sikker fremtid, der ikke er plaget af mangel på fødevarer og rent drikkevand, ekstremt og farligt vejr, stigende vandstande og hundredmillionvis af klimaflygtninge, siger Uffe Elbæk.

Mødet finder sted på Christiansborg 6. september kl. 16.30. Foruden Uffe Elbæk deltager Alternativets klimaordfører Christian Poll i krisemødet.

Også klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden John Nordbo er utilfreds med regeringens 2025-plan og forslag til finanslovforslag.

- Regeringen har sagt meget i dag, men det er dens rungende tavshed på de grønne områder, der siger mest. Intet tyder på, at regeringen overhovedet interesserer sig for klima og miljø. Det er trist for fremtidige generationer, at Lars Løkke Rasmussen ikke lever op til den rettidige omhu, som han selv taler så meget om. På en dag som i dag skulle man ikke tro, han levede på samme planet som os andre, siger John Nordbo.

 

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: