Landbruget vil have mere økologi

ØKOLOGI – Omsætningen af økologiske varer skal øges, økologi skal blive endnu sundere, og der skal forskes mere inden for økologi.

Landbruget opfordrer Mette Gjerskov til at sætte mere skub i den økologiske omstilling. Foto: Økologisk Landsforening

Omsætningen af økologiske varer skal øges, økologi skal blive endnu sundere, og der skal forskes mere inden for økologi.

Sådan lyder nogle af konklusionerne fra fødevareerhvervet, der efter en fælles workshop forleden vil  sende fødevareministeren en række forslag til, hvordan målet om en fordobling af dansk økologi i 2020 kan nås.

I øjeblikket går det ikke stærkt nok.

For at finde frem til hvordan der for alvor bliver sat skub i den danske økologi mødtes en række af de store aktører i fødevareerhvervet, forskere og politikere onsdag til en workshop arrangeret af Videncentret for Landbrug og Landbrug & Fødevarer.

Konkrete forslag til ministeren
Workshoppen endte ud i en række konkrete forslag, som fødevareminister Mette Gjerskov kan bruge, når hun skal udarbejde den handlingsplan for dansk økologi, der ventes færdig i maj.

-På mødet var der enighed om, at en fordobling af økologien ikke er realistisk, hvis der ikke fra politisk hold sættes flere initiativer i gang. Regeringens forslag om, at 60 procent af den offentlige bespisning skal være økologisk er ikke nok til at sikre fordoblingen. Der skal mere til, siger Jan Mousing, adm. direktør i Videncentret for Landbrug.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: