Landbruget fik nej til at udlede mere ammoniak

LANDBRUG – Eva Kjer Hansen fik ikke held til at at svække miljøkravene til landbruget. EU sagde blankt nej.

Selv om danske landmænd er gået bort fra bredspredning og i dag nedfælder gyllen, skal de alligevel reducere udledningen af ammoniak yderligere. Foto: Colourbox

Danmark kan ikke få lov til at udlede mere ammoniak i landbruget frem mod 2020 end først planlagt.

Sådan lyder det klare svar fra EU’s miljøkommissær, Karmenu Vella, til den nye danske Venstre-minister for miljø og fødevarer, Eva Kjer Hansen, som mandag er i Bruxelles til møde med EU’s landbrugsministre.

- Det var ikke særligt oplivende. Jeg må sige, at kommissæren var meget afvisende. Han gjorde gældende, at det var den tidligere danske regering, som selv havde meldt tallet ind, og derfor skal vi leve op til det, siger Eva Kjer Hansen til Ritzau.

Vil udhule krav
Både Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd kritiserer ministeren for forsøget på at udhule kravene til landbruget.

- Jeg bryder mig ikke om at se en dansk minister straks valfarte til Bruxelles efter sin indsættelse for at tale den danske forpligtelse til at reducere luftforureningen ned. Det er ikke en fortælling, der er med til at sælge danske landbrugsprodukter, Kåre Press-Kristensen, seniorforsker ved Det Økologiske Råd, til Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: