Ladestandere til elbiler er et godt skridt

EL-BILER – Vi skal vænne sig til ladestandere på rastepladser langs de større veje i Danmark. Regeringen vil opstille ladestandere langs det overordnede vejnet og indleder nu et udbud. Et godt skridt for udbredelsen af elbiler i Danmark, lyder det fra Dansk Elbil Alliance.

Nu kommer der ladestandere til el-bilerne langs de danske motorveje.

Udbuddet skal sikre ladestandere til elbiler i takt med behovet ved alle de bemandede rastepladser på statsvejnettet og dermed medføre en markant forbedring af elbilernes muligheder for at tanke op.

Det er et godt skridt fremad for udbredelsen af elbiler i Danmark, vurderer Dansk Elbil Alliance.

Større synlighed
- Med regeringens udbud får vi et mere sammenhængende net og en større synlighed for elbilerne på vejene. Dansk Elbil Alliances medlemmer har allerede lagt et stort arbejde i at skabe et fintmasket net af ladestationer landet over. Nu handler det om at sikre et godt samarbejde mellem staten og den etablerede branche og dermed skabe en proces, hvor udbuddet kommer hurtigt og smidigt igennem, siger Lærke Flader, der er branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Udbuddet af ladere til elbiler er blot første skridt i retning mod en grønnere transportsektor. Regeringen har på sigt også planer for en udrulning af infrastruktur, der gør det muligt at tanke brint og gas. I første omgang er det dog elbilerne og et udbud af ladestandere, der bliver førsteprioritet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: