Flere hurtigladere til elbiler langs jyske motorveje

TRANSPORT – Fra i morgen fredag den 24. juli bliver det lettere at komme omkring med elbil i Jylland. Her åbner nemlig seks nye hurtigladestationer langs de jyske motorveje.

Vejdirektoratet er klar med seks nye hurtigladere langs de jyske motorveje.

Nye hurtigladere langs de jyske motorveje, gør det lettere at komme langt i elbil. Ladestationerne er placeret langs Jyllands længdeakse, fra Frøslev i Sønderjylland og til Himmerland i det nordjyske. Dermed udgør de en markant forbedring af transportvilkårene for folk med elbiler.

- Danskerne vil rigtig gerne køre i elbiler, det ved vi fra tidligere undersøgelser, siger områdechef Gitte Hoeg fra Vejdirektoratet.

- Men de vil have, at det skal være nemt og bekvemt at lade elbilen op. Og med adgangen til flere ladesteder bliver det nemmere og mere trygt for elbilister at tage på længere køreture i det jyske.

De nye stationer føjer sig til det net af ladestationer for elbiler, som Vejdirektoratet på det seneste har etableret over hele landet.

Før jul åbnede Vejdirektoratet 13 ladestandere, der ligger på øst-vest korridoren fra København til Aarhus samt ved Farøbroerne.

Her finder du ladestanderne
Nu kommer altså seks nye ladestandere – en på hver side af motorvejen – på disse rastepladser:

  • Nordjyske Motorvej ved Himmerland v og Himmerland Ø
  • Esbjerg Motorvejen ved Harte Nord og Harte Syd
  • Sønderjyske Motorvej ved Frøslev Øst og Frøslev Vest

Placeringen langs motorvejen giver en stor fordel for elbilisterne, der dermed ikke behøver at køre væk fra vejen for at lade deres biler op.

Ladestanderne opføres af energivirksomheden E.ON, der vandt seks af de placeringer, som Vejdirektoratet udbød tidligere på året.

Ved samme udbud vandt Clever retten til at drive elladestandere fra rastepladserne Gudenå Øst og Vest i Midtjylland og Ustrup Øst og Vest i Sønderjylland. Clever indvier disse i løbet af efteråret.

Begge virksomheder opsætter hurtigladere, der passer til alle typer af elbiler.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: