Grøn transport glemt i ny grøn aftale

Den forrige pave afprøver komforten i en ny el-bil. (Foto: L'osservatore romano)

TRANSPORT – Politikerne overser behovet for mere grøn transport i ny aftale om et grønnere Danmark, mener Dansk Elbil Alliance.

Transporten bruger en tredjedel af det samlede energiforbrug i Danmark – og det er mere end samtlige danske husstandes energiforbrug.

Derfor efterlyser Dansk Elbil Alliance, at kommende politiske initiativer vil prioritere grøn transport herunder en forlængelse af afgiftsfritagelse for el- og brintbiler, når det ikke er med i dagens aftale mellem regeringen, Enhedslisten og SF.

- Den grønne omstilling kommer ikke af sig selv. Der er brug for, at politikerne tydeligt viser, at de vil den grønne omstilling af transportsektoren, så virksomhederne kan planlægge flere år frem, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

I 2015 udløber både afgiftsfritagelsen for el- og brintbiler, og en fond med 70 mio. kr. til at støtte strategiske partnerskaber der fremmer el-, brint- og gasbiler.

- Branchen har brug for klarhed. Vi håber, at kommende forhandlinger vil skabe rum for en forlængelse af afgiftsfritagelsen, som er helt afgørende for elbilerne. Uden afklaring risikerer vi, at investorerne tøver, og det bremser nødvendige investeringer i grøn transport, siger Lærke Flader.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: