Kvinder har mest travlt i badet

MILJØ – Vi bruger lang tid i badet. Hver tredje kvinde bruger mere end ti minutter under bruseren. Kvinder synger mere end mændene, og de klarer ofte barberingen ved samme lejlighed.

Mange kvinder bruger lang tid under bruseren. Til gengæld synger de mere end mændene og barberer sig ofte ved samme lejlighed.

Både mænd og kvinder multitasker bedre, end man måske skulle tro. En ny undersøgelse fra Henkel Norden viser, at mange af os bruger lang tid i badet på meget andet end blot at vaske os.

Over halvdelen af kvinderne svarer i undersøgelsen »Henkel Habits«, at de barberer sig i badet mod godt 30 procent af mændene. Det er også kvinderne, der synger mest. Mere end hver fjerde kvinde synger i badet, mens kun knap hver femte mand forsøger at finde tonelejet. Til gengæld er der flere mænd end kvinder, der klarer tandbørstningen under bruseren.

Badetid er mig-tid
Selv om den danske befolkning har lært at tage hensyn til miljøet, kan mange godt lide at fråse i vand, og ifølge undersøgelsen vil mange gerne tage sig god tid i badet. Næsten 30 procent af mændene og 38 procent af kvinderne bruger mellem 10 og 20 minutter i badet.

Multitasking i badet forbindes med de mange ting, vi ofte skal nå i hverdagen, mener Pernille Hertz, salgsdirektør i Henkel Norden.

- I en travl hverdag kan mange tænke, at man kan spare fem minutter ved at børste sine tænder i badet, så man har mere tid til andre gøremål senere. Badet er for mange et ritual, hvor man har et pusterum for sig selv, før dagen for alvor begynder. Derfor kan det relativt høje antal minutter, mange danskere bruger i badet, forbindes med at badet ofte er et ’helle’, vi gerne må bruge mere tid på, end vi ellers ville gøre, siger hun.

Fakta om undersøgelsen

Til spørgsmålet »Hvilket af følgende, udover at vaske dig, gør du i badet?«, svarer:

Mænd:

33 % – Barberer mig

22 % – Børster tænder

8 % – Filer fødder

11 % – Klipper negle

18 % – Synger

45 % – Intet af ovenstående

Kvinder:

52 % – Barberer mig

18 % – Børster tænder

13 % – Filer fødder

8 % – Klipper negle

27 % – Synger

30 % – Intet af ovenstående

Kilde : Henkel Habits

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: