Kør i elbil fra Aalborg til København

Nu kan man køre fra Aalborg til København i elbil uden at stoppe og lade undervejs. I stedet skifter man batteri på fem minutter. Det markerer Transportminister Henrik Dam Kristensen med indvielsen af to batteriskiftestationer ved Kildebjerg på Fyn – lige i hjertet af elbilnetværket.

Stationerne ved Kildebjerg-rastepladserne udgør sammen med 10 andre batteriskiftestationer en elbilkorridor mellem København og Aalborg, som elbiloperatøren Better Place har opsat. Her kan elbiler med udskifteligt batteri få skiftet batteriet på fem minutter.

Inden årsskiftet er et nationalt netværk af i alt 18 stationer på plads, der gør det muligt at køre landet rundt i elbil uden at holde lange pauser undervejs for at lade op. Det gør elbilerne til et reelt alternativ – også på de lange ture.

Stationen indvies officielt af Transportminister, Henrik Dam Kristensen, fredag 5. oktober kl. 15.00 på Kildebjerg Syd-rastepladsen (østgående retning på Fynske Motorvej), 5492 Kildebjerg. Ministeren assisteres af 1. Viceborgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, og Johnny Hansen, Adm. direktør i Better Place Danmark.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: