Komplot mod kritisk journalistik

- DR2-udsendelsen ‘Hele Svineriet’ er et komplot mod kritisk og uafhængig journalistik. At kalde det ukritisk mikronfonholderi ville være en underdrivelse – her er ganske enkelt tale om en journalistisk skandale af rang, som underminerer alt, hvad public service står for, og alt, hvad journalistik er.

Kunne man forestille sig Lars Løkke som tv-vært på en hyggelig udsendelse om GGGI, spørger Rune Engelbreth.

Det skriver Politikens kommentator, Rune Engelbreth, på sin blog på Politiken.dk under overskriften ‘Landbrugspropaganda på DR2 må få konsekvenser’.

- Vi skulle således ikke se deforme svin eller have oplyst antallet af døde pattegrise, selv om næsten en fjerdedel af samtlige pattegrise i Danmark er dødfødte eller dør på få dage. Vi skulle heller ikke se, at flertallet af søerne er fastspændt i jernbåse halvdelen af livet, skriver Rune Engelbreth.

Lars Løkke som hyggelig tv-vært om GGGI

Han kritiserer også, at det tætte reklameforhold mellem produktionsselskabet og landbrugets lobbyorganisation forblev uudtalt over for seerne under udsendelsen.

Ville DR2 måske bede Dagbladet Arbejderen om at levere en times lang Temalørdag om kommunisme eller lade Lars Løkkke være tv-vært på en hyggelig udsendelse om GGGI, lyder et par af spørgsmålene til den uheldige DR2-redaktør, Peter Green Larsen.

- Eftersom vi har fået ét langt partsindlæg, hvor Landbrug & Fødevarer fik en times fri reklame-tv om svineriet, så må Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse selvsagt tilbydes det samme.

- Og med frit valg af eget produktionsselskab.

- På anden måde kan der ikke komme journalistisk balance i DR2′s fremlæggelse af sagen, skriver Rune Engelbreth.

Læs Rune Engelbreths kommentar i Politiken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: