Kommuner bruger flere penge på naturen

De enkelte kommuner ofrer 42 procent flere penge på naturpleje og grønne områder end for fem år siden. Det viser nye tal fra Kommunernes Landsforening.

Kommunerne har brugt over 40 procent flere penge på naturpleje siden kommunalreformen, viser kommunernes regnskaber for 2011.

Før kommunalreformen var det amterne, der stod for opgaverne inden for natur- og miljøområdet. Derfor fik kommunerne ved kommunalreformen i 2007 overført en pose penge på 62,9 millioner kroner, der skulle bruges til at varetage den nye opgave.

Kunne have brugt pengene anderledes

Pengene var et bloktilskud, og kommunerne kunne i princippet godt have valgt at bruge pengene til andre områder. Men de foreløbige tal fra kommunerne selv, viser, at de i 2011 har brugt 99,9 millioner kroner på naturforvaltning, og det er en stigning på hele 42 procent, selv når man korrigerer tallene for løn- og prisudvikling, oplyser Kommunernes Landsforening.

En spørgeskemaundersøgelse, som Kommunernes Landsforenings Analyseenhed netop har gennemført blandt kommunerne, viser, at kommunerne primært investerer pengene i naturpleje (39 procent), naturgenopretning (17 procent) og friluftsliv og sundhedsfremme (14 procent).

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: