Køerne dansede hos Jørgen Sønderby

De mange køer hos Jørgen Sønderby tog nogle gevaldige spring, da de søndag for første gang blev lukket på græs.

ØKODAG – Op mod et par tusinde børn og voksne var med på en kigger, da Jørgen Sønderby ved Bjerringbro søndag klokken 12  for første gang i år lukkede sine mange køer på græs.

Jørgen Sønderby driver en stor gård med 300 hektar, 250 køer og leverer økologisk mælk til Thise Mejeri. Det er nu tredje år i træk, Jørgen Sønderby inviterer til øko-køernes forårsfest, og den årlige begivenhed trækker nu op mod et par tusinde mennesker til.

- Sidste år var der 1.600, og i år har vi haft omkring 1.800 besøgende. Det er dejligt at se så mange mennesker. Men synet af flere hundrede ivrige børn, der fik lov til at fodre køerne med gulerødder, før de blev lukket på græs, var næsten den største oplevelse, siger Jørgen Sønderby.

De mange børn fik lov til at fodre kvier og køer med frasorterede gulerødder, som de kørte ind på foderbordet med store John Deere legetøjs-traktorer, nogle med frontlæsser og alle med vogne fyldt med gulerødder. Selv helt små børn kunne komme helt tæt på og serverede den ene gulerod efter den anden til de imødekommende dyr, som fornøjet supplerede græsensilagen med et par ekstra gulerødder.

For både voksne og børn var der smagsprøve af Thises populære oste, blandt andet Vesterhavsosten, som er kronjuvelen i Thises ostesortiment. Også en helt ny Skyr drikkeyoghurt, som først kommer i butikkerne om et par uger, tegner godt og er næsten på forhånd dømt til at blive et nyt hit blandt de efterhånden mange populære produkter fra Thise Mejeri.

Børnene havde travlt med at fodre køer og kvier med gulerødder.

 

Legetøjsmodellerne af John Deere-traktorerne var populære hos de mange børn.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: