Køb en folkeanpart i Økologiens Have

ØKOLOGI – En halv snes mennesker har overtaget konkursboet efter Den Økologiske Have. De vil videreføre Nordeuropas største økologiske demonstrationshave. Men først skal de sælge folkeanparter for en kvart million kroner.

En initiativgruppe vil indsamle en kvart million kroner til at videreføre Økologiens Have.

- Vi har stiftet foreningen Økologiens Venner og har i princippet overtaget konkursboet. Formelt skal vi skaffe 250.000 kroner, før banken giver grønt lys, og det er den opgave, vi nu er gået i gang med, siger arkitekt Steen Rågård, der er formand for Økologiens Venner.

Initiativgruppen vil indsamle en kvart million kroner ved at sælge folkeanparter til 500 kroner stykket. Men man må selvfølgelig gerne købe flere, og foreløbig er der indløbet tilsagn om de første 20.000 kroner.

Skal satse på formidling
Økologiens Have blev etableret for mere end tyve år siden af Landsforeningen Praktisk Økologi og ligger i udkanten af Odder, syd for Århus. Haven blev anlagt på en bar mark, men er i dag vokset op og rummer et væld af planter, træer og dyr, der på bedste vis illustrerer økologisk havedrift i praksis.

Steen Rågård og initiativgruppen har mange ideer til aktiviteter i haven. Blandt andet håber han, at haven i højere grad end hidtil kan blive et formidlingscenter med undervisning- og kursustilbud til både skoleklasser og voksne.

- Vi skal bruge Økologiens for at demonstrere de overordnede bæredygtige sammenhænge, siger han.

Spinkelt økonomisk grundlag
Den Økologiske Have har gennem alle årene eksisteret på et spinkelt økonomisk grundlag, og da haven sidste år mistede blandt andet et statstilskud, måtte bestyrelsen til sidst kaste håndklædet i ringen, da der ikke var penge nok til at betale medarbejdernes løn.

- Haven er simpelthen for værdifuld til, at vi vil miste den. Mange bakker op om projektet, så vi er forpligtet til at få den i gang igen, sagde daværende bestyrelsesformand Jens Thejsen, da haven gik i betalingsstandsning. Thejsen er også med i den nye initiativgruppe.

Sådan køber du en anpart

  • Har man lyst til at købe en folkeanpart i Økologiens Have, kan man finde kontaktpersoner og læse mere på foreningens hjemmeside: okologienshave.dk

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: