Klimatruslen er det største miljøproblem

KLIMA – De globale klimaforandringer er det største miljøproblem og det miljøproblem, der bekymrer danskerne mest, viser en ny meningsmåling.

30 procent af de adspurgte vurderer klimaforandringerne som det største miljøproblem.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstre-regeringen er tilsyneladende ude af trit med et flertal blandt vælgerne, når man forsøger at rulle den grønne omstilling tilbage og vælger at sætte klima- og miljøpolitikken på standby.

De globale klimaforandringer er nemlig det miljøproblem, som bekymrer danskerne allermest, viser en ny meningsmåling, som Nordstat har foretaget for Altinget.dk.

Vælgerne er blevet spurgt, hvilket dansk miljøproblem de bekymrer sig mest om. Her peger 30 procent på klimaforandringer, mens 25 procent svarer forurening af drikkevand.

Det er især den ældre del af befolkningen, der frygter for forureningen af drikkevandet, mens der er en tendens til at flere blandt de yngre peger på klimaforandringerne som den alvorligste trussel.

Grund til bekymring
Tidligere klimakommissær Connie Hedegaard ville også selv pege på klimaforandringerne som den største miljøudfordring, vi står over for, siger hun Altinget.

Christian Ege er enig i, at klimaforandringerne er det altoverskyggende problem.

I Det Økologiske Råd glæder sekretariatsleder Christian Ege sig over danskernes bevidsthed om klimaforandringerne. Han mener, det er et altoverskyggende problem, og at befolkningen er klar over, at det truer menneskehedens overlevelse globalt.

- Der er også andre vigtige miljøbekymringer, men jeg er ikke i tvivl om, at klimaforandringer er den største, og den vi skal bruge flest kræfter på at imødegå. Det viser målingen, at mange er klar over, siger Christian Ege til Altinget.

Planter og dyr uddør
Kun seks procent af de adspurgte er bekymret over, at plante- og dyrearter forsvinder i så høj hastighed. Det afspejler vores manglende forhold til naturen, mener Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

- At det kun er få, der frygter, at plante- og dyrearter uddør, afspejler, at mange i dag bor i byerne. De ser ikke, hvad der sker med biodiversiteten i naturen. Folk på landet følger mere med i naturens udvikling, når de kan følge med fra vinduet, siger hun til Altinge.dk.

Læs artiklen på Altinget.dk

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: